BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
HUFEURRON
(20) 38 48 000
(20) 38 48 000

ÉTEL- ÉS IVÓLÉKÉSZÍTÉS KISGYERMEKEKNEK

SAJÁT KEZŰLEG EGÉSZSÉGESET GYERMEKÜNKNEK!

Bármelyik zöldség, gyümölcs elkészíthető kisgyermekek részére bébiételként, amely a programtáblázatban is megtalálható. Számukra különösen fontos, hogy a természetes, natúr ízeket ismerjék meg, ezért törekedjünk a só és cukor mellőzésére. A gyümölcsöket nyersen elegendő turmixolni és dunsztolni. A zöldségféléket párolás vagy sütés után pürésítjük, majd végezzük el a dunsztolásukat.

Azonos hőfokon dunsztolandó gyümölcsöket és zöldségeket keverhetjük, és így tehetjük változatossá. Abban az esetben, ha vegyes püréket készítünk, mindig ahhoz a gyümölcshöz vagy zöldséghez állítsuk a programot, amelyik a magasabb hőfokon készül. Az ételek sűrűségét és állagát, kis mennyiségű párolóvíz vagy babavíz hozzáadásával tudjuk változtatni a baba ízlése vagy kora szerint, teljesen pépesen vagy darabosan is elkészíthetjük. Fontos tudnivaló: a sóska és spenót pároló vizét a kisgyermekek számára nem szabad felhasználni, magas oxalát tartalma miatt a veséket károsítja!

A zöldség és gyümölcspürék eltarthatósága 2 év! 

Gyümölcs és zöldségpürék - Néhány ötlet:

sárgabarack-alma-sárgarépa: Kochen 90 perc
alma-körte-sárgarépa: Kochen 90 perc
őszibarack-alma-meggy: 90°C 30perc
őszibarack-meggy: 85°C 30 perc
őszibarack-alma: 90°C-30 perc
alma-meggy: 90°C-30 perc

Van lehetőség a püréket húsokkal is dúsítani. Ebben az esetben a párolt húst pürésítse a kívánt zöldséggel vagy gyümölccsel.

A húsokkal kevert püréket egységesen a Kochen fokozaton 120 percig kell dunsztolni, az eltarthatóságuk maximum 3 hónap!

Húsos gyümölcs és zöldségpürék - néhány ötlet:

öszibarack-alma-csirkehús : Kochen 120 perc
alma-sárgarépa-pulykahús: Kochen 120 perc
alma-csirkehús: Kochen 120 perc

Felbontás után a bébiételeket, puhára főzött rizzsel, burgonyával tovább gazdagíthatjuk. Bébiételnek 220 ml.-es befőzős üvegeket ajánljuk, ebből a méretből 57 db fér az automatába. Felbontás után a hűtőben legfeljebb 1-2 napig tároljuk.

Ivólevek tartósítása kisgyermekeknek:

A befőzőautomatához használható Kombi-Set ivólékészítővel különösen finom, vitaminban gazdag ivóleveket készíthetünk a kisgyermekek számára. Az így kigőzölt leveket, ha azonnal üvegbe töltjük és lezárjuk, már nem kell dunsztolni. Készíthetünk vegyes ízesítésű, multivitaminokat ebben az esetben különböző gyümölcsből, zöldségből lepárolt leveket keverjük össze. Lehetőség van a levek rostanyaggal való dúsítására is, a visszamaradt gyümölcshúsból turmixolhatunk hozzá. Amennyiben keverjük és dúsítjuk a leveket, az automatában a gyümölcslé programon 80°C-on 20 percig tartósítószer-mentesen dunsztoljuk.

Ha egyéb más módszerrel pl. Gyümölcs- és eperpréssel készítetünk ivóleveket, akkor az így elkészített 100%- os leveket, az adott zöldség vagy gyümölcshöz tartozó hőfokon és időn kell dunsztolni.

Az ivólevek eltarthatósága 2 év! Felbontás után a hűtőben legfeljebb 1-2 napig tároljuk.

Befőzés