BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
HUFEURRON
(20) 38 48 000
(20) 38 48 000

TARTÓSÍTÓSZER-MENTES BEFŐZÉS

Tartósítószerek élettani hatásai:

A nagyüzemi termék előállítása olcsóbb tartósítószerek hozzáadásával, mint a tartósítószer-mentes technológiával.

Azonban tisztába kell lennünk azzal, hogy ezek a kémiai vegyszerek, egészségünkre mennyire károsak. A befőzésben egyik leggyakrabban felhasznált tartósítószer volt évtizedeken keresztül a szalicil, ipari forgalmazását betiltották, kiskereskedelmi forgalomban még kapható. Sokaknak okozott gyomorbajt, gyomor gyulladást, allergiát, károsította az idegrendszert, veséket. Sajnos a mára helyére lépett nátrium-benzoát sem rendelkezik jobb tulajdonságokkal. Káros a szívre, érrendszerre, vesére, májra, bőrre és rákkeltő hatású. Kisgyerekekre gyakorolt hatása még inkább fokozott.

A szervezetünkbe jutó adalékanyagok nagy része viszont nem ürül ki, ott marad, és egyszer csak robban!

Szomorúan tapasztaljuk, olvassuk, hogy máig jelennek meg tartósítószereket preferáló befőzős receptek, interneten, újságokban, Tv műsorokban. Ezek idejét múlt, egészségre káros tartósítási eljárások!

Érdemes átgondolni, ha van egészséges megoldás, akkor miért ne választaná azt!

Tartósítószer-mentes befőzés, házilag?

Igen lehet! Bár egyre kevesebben csodálkoznak rá erre a tényre, mint, mondjuk 8-10 éve, az internet világában gyorsan terjednek az információk. Számos háztartásban tesz hasznos szolgálatot a befőzőautomata, így sokan már vásárlás előtt is jól ismerik használatát. Azok a kedves Vásárlók, akik megkeresnek bennünket már tájékozottak, és tudatosan választják a Weninger Befőzőautomatát, hogy segítségével, tartósítószer mentes, házi, kézműves termékeket készíthessenek a családjuk számára.

Hogyan lehetséges, hogy nem kell tartósítószert használni?

Megoldás a hőkezelésben rejlik. A befőzőautomata szakemberek által összeállított programok szerint működik, melyeket úgy állítottak össze, hogy a romlást okozó baktériumok elpusztuljanak, miközben az alapanyagok állaga, színe kiváló maradjon. Titok: az egyenletes hőmérséklet tartása, megfelelő ideig. Egyenletes hőmérséklet tűzhelyünkön nem tudjuk megvalósítani, ebben van segítségünkre a befőzőautomata.

Gondoskodjon családjáról és fogyasszanak minél több házi készítésű, gondosan megválogatott alapanyagokból készített ételt!

Weninger BefőzőAutomaták-Befőzésben az élen!

Befőzés