BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
HUFEURRON
(20) 38 48 000
(20) 38 48 000

KÉSZÉTELEK BEFŐZÉSE

Az év bármely napján használhatja a befőzőautomatáját készételek befőzésére, így a gyümölcsök zöldségek befőzése után sem kell nagyon elcsomagolnia.

A készételek befőzésekor a húsételekre kell elsősorban gondolni, melyek dunsztolás után akár önálló ételként vagy tovább feldolgozva, szószokkal, körettel egytálételként fogyaszthatók. Az így tarosított ételek, nagy segítségére lehetnek a hétköznapokban, hiszen mentesül a napi főzés alól, és mégis házi készítésű, gondosan megválogatott alapanyagokból elkészített ételeket fogyaszthat. Egyszer-egyszer rendezzen egy nagyobb főzős napot, majd az elkészített ételeket tegye befőttesüvegbe és a programtáblázatból kiválasztott hőfokon dunsztolja. Mindig a frissen elkészített ételt dunsztoljon, ne a hűtőben napokig tárolt maradékot. A legfontosabb alapszabály, hogy a befőzésre szánt húsokat, lehetőleg egyforma darabokra vágja, jól süsse vagy főzze át, mert a nyers részek romlást okozhatnak.

Nem tartalmazhatnak tésztát, lisztet, tojást. Mindig csont és porc nélkül frissen dunsztoljon, a halakat is szálka nélkül, filézett állapotban. A húsokat szeletben szárazon, nem kell zsiradékkal feltölteni, csak ha a recept megkívánja, de pörköltként vagy darált húsként is eltehetjük. Az üvegeket ¾ részig szabad tölteni, a dunsztolás során keletkező zsírok hő tágulása miatt.

Tipp: Ezek az üvegek tartalmukat tekintve általában könnyűek, nehezékként tegyünk az üvegek tetejére egy üveglapot, vagy vízzel megtöltött üvegeket, különben felúsznak a vízen.

Fontos: Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a készételek tartósításánál kiemelten fontos a használati útmutató pontos betartása és a jól záródó üvegek használata. Kerülje, internetes fórumokban olvasható nem szakemberekből álló, nem bevizsgált programok alkalmazását!

A szabályok nem betartása, súlyos ételmérgezéshez akár botulizmushoz vezethet.

A készételek eltarthatósága 3 hónap.

Befőzés