BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
HUFEURRON
(20) 38 48 000
(20) 38 48 000

CÉKLA SAVANYÚSÁG ELŐFŐZVE

Fontos tudnivaló savanyúságok befőzése előtt:

A savanyúságok elrakásánál minden alapanyagot, nyersen, előfőzés nélkül helyezünk az üvegekbe. Kivétel ez alól a cékla, amit nem csak nyersen, de előfőzve is befőzhetünk.

A felöntő levet hidegen elkeverve, vagy összeforralás után lehűtve öntsük a  zöldségekre, a fűszereket pedig üvegenként osszuk szét. A receptekben szereplő savanyúság léből érdemes kicsit többet készíteni, 1-2 üveg eltérés mindig lehet a  leírtaktól. Fontos megízlelni is, mert ekkor még módosíthatunk az arányokon.

Hozzávalók:

  • cékla
  • 1 l víz vagy 1 l főzőlé
  • 3 ek. cukor
  • 5 ek. ecet (10%-os)
  • 1 tk. só
  • babérlevél
  • torma
  • fűszerkömény

Ekészítés:

A céklát megmossuk és héjában megfőzzük (kb. 1,5-2 óra fedő alatt).

Ha meghámozzuk, és úgy főzzük meg, akkor a főzőlevet is felhasználhatjuk.

Főzés után karikákra vágjuk és üvegekbe helyezzük. Tehetünk hozzá kevés fűszerköményt, babérlevelet, esetleg ízlés szerint tormát is.

Ecetes-cukros lét öntünk rá, légmentesen lezárjuk és a Befőzőautomatába helyezzük.

90°C-on 30 percig dunsztoljuk.

Cékla savanyúság előfőzve - 1. kép
Befőzés