BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
HUFEURRON
(20) 38 48 000
(20) 38 48 000

CSALAMÁDÉ

Hozzávalók:

  • 3 db uborka
  • 1,5 kg fejes káposzta
  • 2 db Tv paprika
  • 4 db zöldparadicsom
  • 2 db vöröshagyma

Fűszerek:

  • 1 mk. feketebors egész
  • 1 mk. fűszerkömény

Elkészítés:

Gyaluljuk le a megmosott uborkát és a káposztát, a paprikát, paradicsomot és a hagymát karikázzuk fel. Az egészet vegyítsük össze, sózzuk le és kb.1-2 órát hagyjuk állni. Ezután töltsük üvegekbe.

A visszamaradt sós levet felhasználva, vízzel, cukorral, ecettel ízlés szerint levet készítünk, és a zöldségekre öntjük. Ajánlott mennyiség 1.1 l víz, 3 dl 10%-os ecet 15 dkg cukor. A légmentesen lezárt üvegeket, helyezzük a Befőzőautomatába.

90°C-on 30 percig dunsztoljuk.

Csalamádé - 1. kép

Fontos tudnivaló savanyúságok befőzése előtt:

A savanyúságok elrakásánál minden alapanyagot, nyersen, előfőzés nélkül helyezünk az üvegekbe. Kivétel ez alól a cékla, amit nem csak nyersen, de előfőzve is befőzhetünk.

A felöntő levet hidegen elkeverve, vagy összeforralás után lehűtve öntsük a  zöldségekre, a fűszereket pedig üvegenként osszuk szét. A receptekben szereplő savanyúság léből érdemes kicsit többet készíteni, 1-2 üveg eltérés mindig lehet a  leírtaktól. Fontos megízlelni is, mert ekkor még módosíthatunk az arányokon.

Befőzés