BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
HUFEURRON
(20) 38 48 000
(20) 38 48 000

GÖRÖGDINNYE SAVANYÚSÁG

Hozzávalók:

  • félig érett görögdinnye
  • 1.1 l víz
  • 3 dl ecet 10%
  • 15-20 dkg cukor
  • 1 ek. só

Elkészítés:

A dinnyét alaposan megmossuk és szeletekre, vagy még kisebbekre daraboljuk és jó szorosan üvegekbe helyezzük.

A savanyúságlevet hidegen elkészítjük, majd a dinnyékre merjük és légmentesen lezárjuk.

Készíthetjük kisebb zöld dinnyékkel is, és elég, ha csak félbevágjuk őket.

Weninger Befőzőautomatában 90°C-on 30 percig dunsztoljuk.

Görögdinnye savanyúság - 1. kép

Fontos tudnivaló savanyúságok befőzése előtt:

A savanyúságok elrakásánál minden alapanyagot, nyersen, előfőzés nélkül helyezünk az üvegekbe. Kivétel ez alól a cékla, amit nem csak nyersen, de előfőzve is befőzhetünk.

A felöntő levet hidegen elkeverve, vagy összeforralás után lehűtve öntsük a  zöldségekre, a fűszereket pedig üvegenként osszuk szét. A receptekben szereplő savanyúság léből érdemes kicsit többet készíteni, 1-2 üveg eltérés mindig lehet a  leírtaktól. Fontos megízlelni is, mert ekkor még módosíthatunk az arányokon.

Görögdinnye savanyúság - 2. kép
Befőzés