BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
HUFEURRON
(20) 38 48 000
(20) 38 48 000

ZAKUSZKA

Hozzávalók:

  • 1 kg padlizsán
  • 1 kg húsos zöldpaprika
  • 1 kg húsos pirospaprika /kaliforniai, pritamin, piros TV/
  • 1,5 dl paradicsomlé
  • 3 nagy vöröshagyma
  • 2 dl napraforgóolaj /oliva, repce/
  • 4 tk. asztali só
  • frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

A piros húsú paprikákat alaposan megmossuk, kettévágjuk, majd kicsumázzuk, és a magokat eltávolítjuk. A padlizsánt szintén megmossuk, a zöld részét levágjuk, majd félbevágjuk. A zöldségeket előmelegített sütőbe rakjuk, és kb.: 50 perc alatt mindkét oldalukat megsütjük. Amennyiben lehetőségünk van, grillrácsra helyezve faszénen végezzük a sütést, így sokkal pikánsabb ízt kapunk.

A sütés végeztével a paprikát tegyük sütőzacskóba párolódni, így könnyebben eltávolíthatjuk a héját. Közben a vöröshagymát vágjuk nagyon apróra, és a meghámozott apró kockára vágott friss zöldpaprikával együtt, olajon dinszteljük meg.

A megsütött padlizsán héját is húzzuk le és piros húsú paprikával, botmixerrel turmixoljuk darabosra, majd a dinsztelt paprikával és hagymával vegyítsük össze. Öntsük hozzá a paradicsomlevet és az olajat, sózzuk, borsozzuk, és az egészet főzzük össze az első forrásig.

Amikor kihűlt, töltsük tisztára mosott üvegekbe és légmentesen csavaros tetővel zárjuk le. A lezárt üvegeket tegyük a befőzőautomatába és 90 C°-on 30 percig dunsztoljuk.

Mennyiség:

Ebből a mennyiségből: kb.:12 db 220ml üveggel készíthetünk.

Zakuszka - 1. kép
Befőzés