BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
HUFEURRON
(20) 38 48 000
(20) 38 48 000

MÉZES BODZALÉ

BODZA a sokoldalú. Virága, levele és bogyója is tartalmaz gyógyhatású összetevőket. Virágát májustól júniusig gyűjtetjük, szervezetünk számára értékes flavonoidokat tartalmaznak. Készíthetünk belőle ivólevet és szörpöt is. Ügyeljünk arra, hogy akkor gyűjtsük, amikor a legtöbb sárga virágpor van rajta, mert ez adja az ivólé kellemes muskotályos zamatát. Az íz anyagokat még jobban megőrzi, ha a virágokat nem mossuk át áztatás előtt. Fontos, hogy a forgalmas utaktól távoli helyekről gyűjtsük a virágokat.

Hozzávalók:

  • 6-7 fej bodzavirág
  • 20 dkg méz
  • 1db citrom

Előkészületek és elkészítés:

Szedjünk 6-7 fej fehér bodzavirágot. A virágfürtöket mossuk át, helyezzük egy nagyobb üvegbe.

2,5 l vízbe keverjünk el 20 dkg mézet és 1 citrom levét majd öntsük a bodzára.

Hűvös helyen tároljuk, 1-2 napig áztassuk.

Végül szűrjük le és töltsük üvegekbe az ivólevet majd 80 °C -on  20 percig dunsztoljuk.

Mézes bodzalé - 1. kép
Befőzés