BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
HUFEURRON
(20) 38 48 000
(20) 38 48 000

HÁZI FŰSZERES PARADICSOM - KETCHUP

Hozzávalók:

  • 3kg paradicsom
  • 45 dkg vöröshagyma
  • 70 dkg alma /édes/
  • 50 dkg /sárgarépa,gyökér,zeller /megfőzzük/
  • 40 dkg cukor
  • 4 evőkanál só  /asztali só/
  • 3 dl ecet  10%-os.
  • 2 db babérlevél
  • 3 szem szegfűbors
  • 1 dkg gyömbér
  • 2 dkg oregánó
  • 3 dkg bazsalikom
  • 1 dkg szemes bors
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 3 dkg mustármag

Elkészítés:

A paradicsomot és az almát megmossuk, darabokra vágjuk, a hagymát nagyobb karikára szeljük, ecettel, sóval, cukorral és a fűszerekkel, az előre megfőzött vegyes zöldségekkel együtt egy fazékban hűtés nélkül egy napig állni hagyjuk.
Másnap kis lángon sűrűn kevergetve 1-2 óráig főzzük. Majd összeturmixoljuk üvegekbe öntjük lezárjuk és a Befőzőautomatában 95 °C-on 30 percig kidunsztoljuk.

Mennyiség:

kb.: 5db  7.2 dl- es befőttesüveg készíthető a fenti mennyiségből.

Befőzés