BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
HUFEURRON
(20) 38 48 000
(20) 38 48 000

EPERSZÖRP

Hozzávalók:

  • 5 kg eper
  • 1,5 kg cukor
  • 1 l víz

Elkészítés:

Az epret kicsumázzuk, folyó csapvíz alatt alaposan megmossuk. Gyümölcs és eperpréssel ledaráljuk, megszűrjük a magokat. A gyümölcshúst a lé tartalmától függően 2-3 -szor is átdarálhatjuk, a darálás hatékonyságát a szabályzó csavar beszorításával tudjuk növelni.

Ebből a mennyiségből kb. 3 liter rostos, mag nélküli eperlét nyerünk. A vízben feloldjuk a cukrot, majd hozzá keverjük az eperléhez.

Az így elkészített szörpöt üvegekbe töltjük, légmentesen lezárjuk, majd a befőzőautomatában 80 °C -on 20 percig dunsztoljuk.

Ebből a mennyiségből kb. 4,5 l házi, tartósítószer és adalékoktól-mentes szörpöt tudunk készíteni.

Eperszörp - 1. kép
Eperszörp - 2. kép
Befőzés