BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
HUFEURRON
(20) 38 48 000
(20) 38 48 000

EPERLEKVÁR LEKVÁRFŐZŐ BETÉTBEN 2

Hozzávalók:

  • 5 kg eper / apró v. közepes méretű, kevésbé lédús fajta

  • 1.5 kg cukor

Elkészítés

Az érett epret megtisztítjuk, alaposan megmossuk és összedarabolva a lekvárfőző betétbe rakjuk.

2,5 óra múlva, adjunk hozzá 1,5 kg cukrot és keverjük bele a gyümölcsbe.

Ekkor ízlés szerint lehetőségünk van lemerni kb. 1 liter mennyiségű eperlevet, ezáltal természetes módon, adalékanyagok hozzáadása nélkül gyorsabban sűrűsödik a lekvárunk.
A lemert ízletes eperlevet hasznosíthatjuk szörpként. 1 liter léhez  kb. 40 dkg cukor hozzáadásával gyorsan elkészíthetjük. 
 

Lekvárunkat főzzük még egy órát, majd végezzünk kocsonyásodási próbát, kisebb tálkába hagyjuk kihűlni, ha megfelelőnek tarjuk az állagát, fejezzük be a főzést.

Az elkészült lekvárt befőzőtölcsérrel töltsük üvegekbe, légmentesen zárjuk le majd tegyük Befőzőautomatába
95 C°-on 35 percig dunsztoljuk.

Tipp:*

A szörpök befőzési ideje 80 °C-on 20 perc. Ebben az esetben, mivel csak 1-2 üveg szörpről van szó, gazdaságosabb a lekvárokkal együtt  dunsztolnunk. Így tartósítószer-mentesen hosszú időre is eltárolhatjuk őket, persze ha nem fogy el azonnal.

Mindenkor vegyük figyelembe a használati útmutatóban leírtakat.

KIEMELT AKCIÓINK:

Langyos Fuvallat!

101.450 HUF 93.980 HUF

Melengető Napsütés

99.450 HUF 91.980 HUF

Tavasz Tavasz Tavasz!

64.470 HUF 59.990 HUF

Tavaszi Kincsek!

141.960 HUF 125.970 HUF
Befőzés