BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
HUFEURRON
(20) 38 48 000
(20) 38 48 000

EPERLEKVÁR LEKVÁRFŐZŐ BETÉTBEN 2

Hozzávalók:

  • 5 kg eper / apró v. közepes méretű, kevésbé lédús fajta

  • 1.5 kg cukor

Elkészítés

Az érett epret, megtisztítjuk, alaposan megmossuk és összedarabolva a lekvárfőző betétbe helyezzük.

2,5 óra múlva, adjunk hozzá 1,5 kg cukrot és keverjük bele a gyümölcsbe.

Ekkor ízlés szerint, lehetőségünk van lemerni kb. 1 liter mennyiségű eperlevet, ezáltal természetes módon, adalékanyagok hozzáadása nélkül gyorsabban sűrűsödik a lekvárunk.
A lemert ízletes eperlevet hasznosíthatjuk szörpként, 1 liter léhez 40 dkg cukor hozzáadásával gyorsan elkészíthetjük.

Lekvárunkat főzzük még egy órát, majd végezzünk kocsonyásodási próbát, kisebb tálkába hagyjuk kihűlni, ha megfelelőnek tarjuk az állagát, fejezzük be a főzést.

Az elkészült lekvárt befőzőtölcsérrel töltsük üvegekbe, légmentesen zárjuk le majd tegyük Befőzőautomatába
95 C°-on 35 percig dunsztoljuk.

Tipp:*

Ebben az esetben, mivel 1-2 üveg szörpről van szó, a lekvárokkal együtt dunsztoljuk ki, így tartósítószer-mentesen hosszú időre eltárolhatjuk.

Mindenkor vegyük figyelembe a használati útmutatóban leírtakat.

Befőzés