BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
HUFEURRON
(20) 38 48 000
(20) 38 48 000

ECETES PAPRIKA

Hozzávalók:

  • 2,5 kg almapaprika (édes vagy csípős)
  • 2,5 dl 15%-os ételecet
  • kb. 2,5 l víz
  • 3-4 ek. só
  • 15 szem feketebors
  • torma
  • babérlevél

Elkészítés:

A friss, hibátlan paprikákat megmossuk és szárukat levágjuk.

Fontos, hogy kicsumázni nem kell.

Üvegekbe helyezzük, 1-2 babérlevéllel, 5-6 szem feketeborssal, tormával, majd az elkészített felöntőlével megtöltjük az üvegeket.

A légmentesen lezárt üvegeket az Befőzőautomatába helyezzük.

Weninger Befőzőautomatában 80 C°-on 30 percig dunsztoljuk.

Beküldő:

Paksiné Dudás Krisztina, Balatonfüred

Ecetes Paprika - 1. kép

Fontos tudnivaló savanyúságok befőzése előtt:

A savanyúságok elrakásánál minden alapanyagot, nyersen, előfőzés nélkül helyezünk az üvegekbe. Kivétel ez alól a cékla, amit nem csak nyersen, de előfőzve is befőzhetünk.

A felöntő levet hidegen elkeverve, vagy összeforralás után lehűtve öntsük a  zöldségekre, a fűszereket pedig üvegenként osszuk szét. A receptekben szereplő savanyúság léből érdemes kicsit többet készíteni, 1-2 üveg eltérés mindig lehet a  leírtaktól. Fontos megízlelni is, mert ekkor még módosíthatunk az arányokon.

Befőzés