ECETES PAPRIKA
Hozzávalók:
- 2,5 kg almapaprika (édes vagy csípős)
- 2,5 dl 15%-os ételecet
- kb. 2,5 l víz
- 3-4 ek. só
- 15 szem feketebors
- torma
- babérlevél
Elkészítés:
A friss, hibátlan paprikákat megmossuk és szárukat levágjuk.
Fontos, hogy kicsumázni nem kell.
Üvegekbe helyezzük, 1-2 babérlevéllel, 5-6 szem feketeborssal, tormával, majd az elkészített felöntőlével megtöltjük az üvegeket.
A légmentesen lezárt üvegeket az Befőzőautomatába helyezzük.
Weninger Befőzőautomatában 80 C°-on 30 percig dunsztoljuk.
Beküldő:
Paksiné Dudás Krisztina, Balatonfüred
Fontos tudnivaló savanyúságok befőzése előtt:
A savanyúságok elrakásánál minden alapanyagot, nyersen, előfőzés nélkül helyezünk az üvegekbe. Kivétel ez alól a cékla, amit nem csak nyersen, de előfőzve is befőzhetünk.
A felöntő levet hidegen elkeverve, vagy összeforralás után lehűtve öntsük a zöldségekre, a fűszereket pedig üvegenként osszuk szét. A receptekben szereplő savanyúság léből érdemes kicsit többet készíteni, 1-2 üveg eltérés mindig lehet a leírtaktól. Fontos megízlelni is, mert ekkor még módosíthatunk az arányokon.