BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
HUFEURRON
(20) 38 48 000
(20) 38 48 000

ZÖLDBAB

Hozzávalók:

  • 3,5 kg zöldbab
  • 1 kk jód-mentes só  /  720 ml-es üvegbe
  • 1 tk ecet  /  720 ml-es üvegbe

Elkészítés:

A friss, zsenge zöldbabok végeit levágjuk, összedaraboljuk és megmossuk. Nyersen, tisztára mosott befőttesüvegekbe rakjuk, majd hideg csapvízzel felöntjük, egy ujjnyi légrést hagyva.

FONTOS, hogy az üvegeket ne tömjük meg, mindig csak lazán, az üvegek 3/4 részéig töltsük a babot. Ízesíthetjük sóval, ecettel, de natúr állapotban is készíthetjük, ízlés szerint.

A lezárt üvegeket a Weninger Befőzőautomatába helyezzük, majd Kochen fokozaton 120 percig dunsztoljuk, digitális gépeknél 98 °C-on 120 percig.

Az így kidunsztolt zöldbab előfőzött állapotba kerül, további felhasználás során, hosszadalmas főzést már nem igényel.

Gyönyörű aranysárga, íze pedig: mint ha frissen szedtük volna!

Mennyiség:

Ebből a mennyiségből kb.15 db 720 ml-es üveggel készíthetünk.

Zöldbab - 1. kép
Befőzés