Hozzávalók:

  • 3,5 kg zöldbab
  • 1 kk jód-mentes só  /  720 ml-es üvegbe
  • 1 tk ecet  /  720 ml-es üvegbe

A friss, zsenge zöldbabok végeit levágjuk, összedaraboljuk és megmossuk. Nyersen, tisztára mosott befőttesüvegekbe rakjuk, majd hideg csapvízzel felöntjük, egy ujjnyi légrést hagyva.
FONTOS, hogy az üvegeket ne tömjük meg, mindig csak lazán, az üvegek 3/4 részéig töltsük a babot. Ízesíthetjük sóval, ecettel, de natúr állapotban is készíthetjük, ízlés szerint.
A lezárt üvegeket a Befőzőautomatába helyezzük, majd Kochen fokozaton 120 percig dunsztoljuk, digitális gépeknél 98 °C-on 120 percig.
Az így kidunsztolt zöldbab előfőzött állapotba kerül, további felhasználás során, hosszadalmas főzést már nem igényel.

Gyönyörű aranysárga, íze pedig, mint ha frissen szedtük volna!

Ebből a mennyiségből kb.15 db 720 ml-es üveggel készíthetünk.

Hasznos tanácsok a befőzés megkezdése előtt

A befőzések előtt érdemes a kamrát nagyon alaposan kitakarítani. Nézzük át üvegeinket, ha maradt még tavalyi befőtt vagy lekvár azok előre kerüljenek. Az üres üvegeket könnyebb mozgatni, töröljük át a polcokat, és ha szükséges cseréljük ki a stelázsipapírokat.

A receptek csak tájékoztató jellegűek, mindenki elkészítheti az automatában saját kedvelt receptjeit, amelyek hidegen készülnek csak a tartósítószert kell elhagyni.

A cukorbetegek számára mindegyik receptet mesterséges édesítőszerrel is elkészíthetjük!    Bővebben>>>

Ha úgy gondolja, hogy megosztaná másokkal kedvenc és különleges, kizárólag Befőzőautomatával készült receptjeit, küldje el címünkre és mi közzétesszük itt!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Recept neve (kötelező)

Hozzávalók (kötelező)

Recept leírása (kötelező)

Képfeltöltés - Kérjük minden esetben küldjön képet receptjéhez!