BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
HUFEURRON
(20) 38 48 000
(20) 38 48 000

FŰSZERES ŐSZIBARACKBEFŐTT-KELETI ANDI MÓDRA

HOZZÁVALÓK:

  • 8 kg őszibarack
  • 1 kg méz
  • szegfűszeg

ELKÉSZÍTÉS:

Az érett őszibarackokat alaposan megmosom, kimagozom, meghámozom és hideg víz alá teszem, így nem barnulnak be. Fontos, hogy a gyümölcs érett és ne zöldes színű legyen, mert az állaga a dunsztolás után is megmarad. Az előzőleg már elmosott üvegekbe rendezem, 3-4 szem szegfűszeggel fűzerezem, a tetejükre pedig mézet csorgatok. Mivel érett barackok elegendő 2 evőkanállal a 720 ml-es üvegekre. Hideg csapvízzel felengedem, majd csavaros tetővel lezárom az  üvegeket. Ezután jöhet a dunsztolás. Nagyon kényelmesen oldom meg, a befőzőautomata elvégzi helyettem, 85 °C-on  30 percig dunsztolom. 

Ebből a mennyiségből  13 db 720 ml-es üveg őszibarackbefőttet készíttem.

"Nem szívesen engedek be a konyhámba semmiféle mesterséges anyagot."  Keleti Andrea táncművész

Befőzés