Hozzávalók:

  • 8 kg őszibarack
  • 1 kg méz
  • szegfűszeg

Az érett őszibarackokat alaposan megmossuk, kimagozzuk és meghámozzuk. Szépen üvegekbe rendezzük, tetejére mézet csorgatunk, a 7,2 dl-es üvegekbe 2-4 evőkanállal, ízlés szerint 3-4 szem szegfűszeggel is fűszerezhetjük. Díszítésként 1-2 karika citromot is tehetünk az üvegekbe. Hideg csapvízzel feltöltjük, majd légmentesen lezárjuk és a Befőzőautomatába helyezzük. 85 °C-on  30 percig dunsztoljuk.

Ebből a mennyiségből  13 db 7,2 dl-es üveg őszibarackbefőttet készíthetünk.

Hasznos tanácsok a befőzés megkezdése előtt

A befőzések előtt érdemes a kamrát nagyon alaposan kitakarítani. Nézzük át üvegeinket, ha maradt még tavalyi befőtt vagy lekvár azok előre kerüljenek. Az üres üvegeket könnyebb mozgatni, töröljük át a polcokat, és ha szükséges cseréljük ki a stelázsipapírokat.

A receptek csak tájékoztató jellegűek, mindenki elkészítheti az automatában saját kedvelt receptjeit, amelyek hidegen készülnek csak a tartósítószert kell elhagyni.

A cukorbetegek számára mindegyik receptet mesterséges édesítőszerrel is elkészíthetjük!    Bővebben>>>

Ha úgy gondolja, hogy megosztaná másokkal kedvenc és különleges, kizárólag Befőzőautomatával készült receptjeit, küldje el címünkre és mi közzétesszük itt!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Recept neve (kötelező)

Hozzávalók (kötelező)

Recept leírása (kötelező)

Képfeltöltés - Kérjük minden esetben küldjön képet receptjéhez!