Meggylé Ivólékészítővel

A friss lédús meggynek a szárát eltávolítjuk, alaposan megmossuk, kimagozzuk és az ivólékészítő kosarába helyezzük.

Elindítjuk a lékinyerést, az automata  hőfokkapcsolóját “entsaften” (digitális gépen 100 °C) tekerjük az időkapcsolót 90 percre állítjuk.
Ivólékészítésnél a programtáblázatban található gőzölési időtől eltérhetünk, mindig addig végezzük ameddig használható, ízletes ivólevet tudunk nyerni.

Amikor a leeresztő csőben megjelenik a kész ivólé, elkezdhetjük folyamatosan az üvegekbe csapolni. Fontos, hogy ezeket az üvegeket azonnal zárjuk le, dunsztolni már nem kell őket.
A natúr meggyléből,  5 db 720 ml-es üveggel készítettünk.

Folytassuk tovább a gőzölést, az elkészült leveket egy gyűjtő edénybe engedjük le. A kigőzölt gyümölcshúsból 4 merőkanállal vegyünk ki, majd turmixoljuk pépesre. A turmixolt meggypépet hígítsuk fel a lével, majd az egészet öntsük össze és adjuk hozzá a cukrot.

Töltsük üvegekbe, csavaros tetővel zárjuk le, majd 80 °C-on  20 percig dunsztoljuk.

A rostos meggyléből 9 db 720 ml-es üveggel készítettünk.

Az ízesítést, a rostanyag mennyiségét ízlés szerint variálhatjuk.  Ezt a mennyiséget  összesen 3x 45 percig gőzöltük.

A recept elkészítésekor mindenkor vegyük figyelembe a használati útmutatóban leírtakat.

Hasznos tanácsok a befőzés megkezdése előtt

A befőzések előtt érdemes a kamrát nagyon alaposan kitakarítani. Nézzük át üvegeinket, ha maradt még tavalyi befőtt vagy lekvár azok előre kerüljenek. Az üres üvegeket könnyebb mozgatni, töröljük át a polcokat, és ha szükséges cseréljük ki a stelázsipapírokat.

A receptek csak tájékoztató jellegűek, mindenki elkészítheti az automatában saját kedvelt receptjeit, amelyek hidegen készülnek csak a tartósítószert kell elhagyni.

A cukorbetegek számára mindegyik receptet mesterséges édesítőszerrel is elkészíthetjük!    Bővebben>>>

Ha úgy gondolja, hogy megosztaná másokkal kedvenc és különleges, kizárólag Befőzőautomatával készült receptjeit, küldje el címünkre és mi közzétesszük itt!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Recept neve (kötelező)

Hozzávalók (kötelező)

Recept leírása (kötelező)

Képfeltöltés - Kérjük minden esetben küldjön képet receptjéhez!