BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
HUFEURRON
(20) 38 48 000
(20) 38 48 000

MARINÁLT PAPRIKA

Hozzávalók:

  • 2 kg paradicsompaprika
  • 1 dl 15%-os ételecet
  • 1 l víz
  • 1 ek. só
  • 3 ek. cukor
  • 4-5 ek. olaj
  • babérlevél
  • feketebors
  • mustármag
  • gyöngyhagyma

Elkészítés:

A friss, hibátlan paradicsompaprikákat kicsumázzuk, megmossuk, tetszés szerint félbe, negyedelve vagy felcsíkozva is eltehetjük.

Apró eltérés a többi savanyúságokhoz képest, hogy nem nyersen, hanem 2-5 percig forrásba lévő vízbe főzzük, majd leszűrjük és hűtjük.

A hozzávalókból elkészítjük a levet és hidegen az üvegekbe helyezett paprikákra öntjük. Mindegyik üvegbe helyezhetünk 1-2 babérlevelet, 2-3 gyöngyhagymát, pár szem feketeborsot és mustármagot.

Minden üveg tetejére 1 evőkanálnyi olajat locsolunk, és légmentesen lezárjuk.

A Weninger Befőzőautomatában 85C°-on 30 percig dunsztoljuk.

Beküldő:

Borsos Jánosné, Tiszakécske

Marinált paprika - 1. kép

Fontos tudnivaló savanyúságok befőzése előtt:

A savanyúságok elrakásánál minden alapanyagot, nyersen, előfőzés nélkül helyezünk az üvegekbe. Kivétel ez alól a cékla, amit nem csak nyersen, de előfőzve is befőzhetünk.

A felöntő levet hidegen elkeverve, vagy összeforralás után lehűtve öntsük a  zöldségekre, a fűszereket pedig üvegenként osszuk szét. A receptekben szereplő savanyúság léből érdemes kicsit többet készíteni, 1-2 üveg eltérés mindig lehet a  leírtaktól. Fontos megízlelni is, mert ekkor még módosíthatunk az arányokon.

Befőzés