Magozott meggybefőtt

Hozzávalók:

  • 9 kg meggy
  • 50 dkg cukor

A hibátlan, friss meggy szárát eltávolítjuk és alaposan megmossuk. A megtisztított meggyet kimagozzuk, majd üvegekbe rakjuk. Üvegenként (7,2 dl)  2 ek cukrot szórunk rá és vízzel feltöltjük. Az üvegeket lezárjuk, majd az automatába helyezzük.

80 °C-on  30 percig dunsztoljuk.

Ebből a mennyiségből 15 üveggel készíthetünk.

Hasznos tanácsok a befőzés megkezdése előtt

A befőzések előtt érdemes a kamrát nagyon alaposan kitakarítani. Nézzük át üvegeinket, ha maradt még tavalyi befőtt vagy lekvár azok előre kerüljenek. Az üres üvegeket könnyebb mozgatni, töröljük át a polcokat, és ha szükséges cseréljük ki a stelázsipapírokat.

A receptek csak tájékoztató jellegűek, mindenki elkészítheti az automatában saját kedvelt receptjeit, amelyek hidegen készülnek csak a tartósítószert kell elhagyni.

A cukorbetegek számára mindegyik receptet mesterséges édesítőszerrel is elkészíthetjük!    Bővebben>>>

Ha úgy gondolja, hogy megosztaná másokkal kedvenc és különleges, kizárólag Befőzőautomatával készült receptjeit, küldje el címünkre és mi közzétesszük itt!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Recept neve (kötelező)

Hozzávalók (kötelező)

Recept leírása (kötelező)

Képfeltöltés - Kérjük minden esetben küldjön képet receptjéhez!