2 kg paprikát kicsumázunk, majd karikákra vágunk, 1kg paradicsomot jól megmosunk és összedarabolunk. Ezután csak addig főzzük ameddig levet ereszt, kicsit összeesik.
Üvegekbe töltjük, nem szükséges forrón és légmentesen lezárjuk.
Víz helyett saját levével rakjuk el, nem szükséges, hogy teljesen ellepje a zöldségeket.
A lezárt üvegeket a Befőzőautomatába helyezzük és 95C°-on 30 percig dunsztoljuk.
A lecsót elkészíthetjük akár teljesen készre is, a befőzési idő változatlan marad.

Hasznos tanácsok a befőzés megkezdése előtt

A befőzések előtt érdemes a kamrát nagyon alaposan kitakarítani. Nézzük át üvegeinket, ha maradt még tavalyi befőtt vagy lekvár azok előre kerüljenek. Az üres üvegeket könnyebb mozgatni, töröljük át a polcokat, és ha szükséges cseréljük ki a stelázsipapírokat.

A receptek csak tájékoztató jellegűek, mindenki elkészítheti az automatában saját kedvelt receptjeit, amelyek hidegen készülnek csak a tartósítószert kell elhagyni.

A cukorbetegek számára mindegyik receptet mesterséges édesítőszerrel is elkészíthetjük!    Bővebben>>>

Ha úgy gondolja, hogy megosztaná másokkal kedvenc és különleges, kizárólag Befőzőautomatával készült receptjeit, küldje el címünkre és mi közzétesszük itt!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Recept neve (kötelező)

Hozzávalók (kötelező)

Recept leírása (kötelező)

Képfeltöltés - Kérjük minden esetben küldjön képet receptjéhez!