Hozzávalók:

  • 3kg paradicsom
  • 45 dkg vöröshagyma
  • 70 dkg alma /édes/
  • 50 dkg /sárgarépa,gyökér,zeller /megfőzzük/
  • 40 dkg cukor
  • 4 evőkanál só  /asztali só/
  • 3 dl ecet  10%-os.
  • 2 db babérlevél
  • 3 szem szegfűbors
  • 1 dkg gyömbér
  • 2 dkg oregánó
  • 3 dkg bazsalikom
  • 1 dkg szemes bors
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 3 dkg mustármag

kb.: 5db  7.2 dl- es befőttesüveg készíthető a fenti mennyiségből.

A paradicsomot és az almát megmossuk, darabokra vágjuk, a hagymát nagyobb karikára szeljük, ecettel, sóval, cukorral és a fűszerekkel, az előre megfőzött vegyes zöldségekkel együtt egy fazékban hűtés nélkül egy napig állni hagyjuk.
Másnap kis lángon sűrűn kevergetve 1-2 óráig főzzük. Majd összeturmixoljuk üvegekbe öntjük lezárjuk és a Befőzőautomatában 95 °C-on 30 percig kidunsztoljuk.

Hasznos tanácsok a befőzés megkezdése előtt

A befőzések előtt érdemes a kamrát nagyon alaposan kitakarítani. Nézzük át üvegeinket, ha maradt még tavalyi befőtt vagy lekvár azok előre kerüljenek. Az üres üvegeket könnyebb mozgatni, töröljük át a polcokat, és ha szükséges cseréljük ki a stelázsipapírokat.

A receptek csak tájékoztató jellegűek, mindenki elkészítheti az automatában saját kedvelt receptjeit, amelyek hidegen készülnek csak a tartósítószert kell elhagyni.

A cukorbetegek számára mindegyik receptet mesterséges édesítőszerrel is elkészíthetjük!    Bővebben>>>

Ha úgy gondolja, hogy megosztaná másokkal kedvenc és különleges, kizárólag Befőzőautomatával készült receptjeit, küldje el címünkre és mi közzétesszük itt!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Recept neve (kötelező)

Hozzávalók (kötelező)

Recept leírása (kötelező)

Képfeltöltés - Kérjük minden esetben küldjön képet receptjéhez!