Fontos tudnivaló savanyúságok befőzése előtt:
A savanyúságok elrakásánál is mindent nyersen hidegen helyezünk az üvegekbe, kivételt a céklával tehetünk, nemcsak nyersen, de előfőzve is elrakhatjuk.
A felöntőlevet célszerű egyben elkészíteni és hidegen az üvegbe rakott zöldségekre önteni. Ha össze kívánjuk forralni a savanyúságlevet, megtehetjük, de az üvegekbe lehűtve töltsük. A pontos lé mennyiséget úgy lehet megállapítani, hogy az üvegekbe rakott zöldségekre ráöntjük a csapvizet és az ecetmennyiséget majd azt egy edénybe visszaöntjük, és a recept szerinti fűszerekkel ízesítjük.

Hozzávalók:

  • félig érett görögdinnye
  • 1.1 l víz
  • 3 dl ecet 10%
  • 15-20 dkg cukor
  • 1 ek. só

A dinnyét alaposan megmossuk és szeletekre, vagy még kisebbekre daraboljuk és jó szorosan üvegekbe helyezzük. A savanyúságlevet hidegen elkészítjük, majd a dinnyékre merjük és légmentesen lezárjuk. Készíthetjük kisebb zöld dinnyékkel is, és elég, ha csak félbevágjuk őket.
90°C-on 30 percig dunsztoljuk.

Hasznos tanácsok a befőzés megkezdése előtt

A befőzések előtt érdemes a kamrát nagyon alaposan kitakarítani. Nézzük át üvegeinket, ha maradt még tavalyi befőtt vagy lekvár azok előre kerüljenek. Az üres üvegeket könnyebb mozgatni, töröljük át a polcokat, és ha szükséges cseréljük ki a stelázsipapírokat.

A receptek csak tájékoztató jellegűek, mindenki elkészítheti az automatában saját kedvelt receptjeit, amelyek hidegen készülnek csak a tartósítószert kell elhagyni.

A cukorbetegek számára mindegyik receptet mesterséges édesítőszerrel is elkészíthetjük!    Bővebben>>>

Ha úgy gondolja, hogy megosztaná másokkal kedvenc és különleges, kizárólag Befőzőautomatával készült receptjeit, küldje el címünkre és mi közzétesszük itt!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Recept neve (kötelező)

Hozzávalók (kötelező)

Recept leírása (kötelező)

Képfeltöltés - Kérjük minden esetben küldjön képet receptjéhez!