Bármelyik zöldség, gyümölcs elkészíthető kisgyermekek részére bébiételként, amely a programtáblázatban is megtalálható. Számukra különösen fontos, hogy a természetes, natúr ízeket ismerjék meg, ezért törekedjünk a só és cukor mellőzésére. A gyümölcsöket nyersen elegendő turmixolni és dunsztolni. A zöldségféléket párolás vagy sütés után pürésítsük, majd végezzük el a dunsztolásukat.

Azonos hőfokon dunsztolandó gyümölcsöket és zöldségeket keverhetjük, és így tehetjük változatossá. Abban az esetben, ha vegyes püréket készítünk, mindig ahhoz a gyümölcshöz vagy zöldséghez állítsuk a programot, amelyik a magasabb hőfokon készül. Az ételek sűrűségét és állagát, kis mennyiségű párolóvíz vagy babavíz hozzáadásával tudjuk változtatni a baba ízlése vagy kora szerint, teljesen pépesen vagy darabosan is elkészíthetjük. Fontos tudnivaló: a sóska és spenót pároló vizét a kisgyermekek számára nem szabad felhasználni, magas oxalát tartalma, miatt a veséket károsítja!

A zöldség és gyümölcspürék eltarthatósága 2 év! 

Gyümölcs és zöldségpürék – néhány ötlet:
alma-meggy: 90°C-30 perc
alma-körte-sárgarépa: Kochen 90 perc
őszibarack-alma: 90°C-30 perc
sárgabarack-alma-sárgarépa: Kochen 90 perc
őszibarack-alma-meggy: 90°C 30perc
őszibarack-meggy: 85°C 30 perc

Van lehetőség a püréket húsokkal is dúsítani. Ebben az esetben a párolt húst pürésítse a kívánt zöldséggel vagy gyümölccsel.

A húsokkal kevert püréket egységesen a Kochen fokozaton 120 percig kell dunsztolni, az eltarthatóságuk maximum 3 hónap!

Húsos gyümölcs és zöldségpürék – néhány ötlet:
alma-csirkehús: Kochen 120 perc
alma-sárgarépa-pulykahús: Kochen 120 perc
öszibarack-alma-csirkehús : Kochen 120 perc

Felbontás után a bébiételeket, puhára főzött rizzsel, burgonyával tovább gazdagíthatjuk. Bébiételnek 220 ml.-es befőzős üvegeket ajánljuk, ebből a méretből 57 db fér az automatába. Felbontás után a hűtőben legfeljebb 1-2 napig tároljuk.

Ivólevek tartósítása kisgyermekeknek:
A befőzőautomatához használható Kombi-Set ivólékészítővel különösen finom, vitaminban gazdag ivóleveket készíthetünk a kisgyermekek számára. Az így kigőzölt leveket, ha azonnal üvegbe töltjük és lezárjuk, már nem kell dunsztolni. Abban az esetben, ha a leveket keverni szeretnénk, vagy a visszamaradt rostanyaggal dúsítani, az automatában a gyümölcslé programon 80°C-on 20 percig dunsztoljuk. Ha egyéb más módszerrel pl. Gyümölcs- és eperpréssel készítetünk ivóleveket, akkor az így elkészített 100%- os leveket, az adott zöldség vagy gyümölcshöz tartozó hőfokon és időn kell dunsztolni.

Az ivólevek eltarthatósága 2 év. Felbontás után a hűtőben legfeljebb 1-2 napig tároljuk.