Eperszörp

Hozzávalók:

  • 5 kg eper
  • 1,5 kg cukor
  • 1 l víz

Az epret kicsumázzuk, folyó csapvíz alatt alaposan megmossuk. Gyümölcs és eperpréssel ledaráljuk, megszűrjük a magokat. Gyümölcshúst a lé tartalmától függően 2-3 -szor is átdarálhatjuk, a darálás hatékonyságát a szabályzó csavar beszorításával tudjuk növelni. Ebből a mennyiségből kb. 3 l rostos, mag nélküli eperlét nyerünk. A vízben feloldjuk a cukrot, majd hozzá keverjük az eperléhez.

Az így elkészített szörpöt üvegekbe töltjük, légmentesen lezárjuk, majd a befőzőautomatában 80 ◦C –on 20 percig dunsztoljuk.

Ebből a mennyiségből kb. 4,5 l házi, tartósítószer és adalékoktól-mentes szörpöt tudunk készíteni.

Hasznos tanácsok a befőzés megkezdése előtt

A befőzések előtt érdemes a kamrát nagyon alaposan kitakarítani. Nézzük át üvegeinket, ha maradt még tavalyi befőtt vagy lekvár azok előre kerüljenek. Az üres üvegeket könnyebb mozgatni, töröljük át a polcokat, és ha szükséges cseréljük ki a stelázsipapírokat.

A receptek csak tájékoztató jellegűek, mindenki elkészítheti az automatában saját kedvelt receptjeit, amelyek hidegen készülnek csak a tartósítószert kell elhagyni.

A cukorbetegek számára mindegyik receptet mesterséges édesítőszerrel is elkészíthetjük!    Bővebben>>>

Ha úgy gondolja, hogy megosztaná másokkal kedvenc és különleges, kizárólag Befőzőautomatával készült receptjeit, küldje el címünkre és mi közzétesszük itt!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Recept neve (kötelező)

Hozzávalók (kötelező)

Recept leírása (kötelező)

Képfeltöltés - Kérjük minden esetben küldjön képet receptjéhez!