Eperlekvár lekvárfőző betétben 2.

Hozzávalók:

  • 5 kg eper / apró v. közepes méretű, kevésbé lédús fajta
  • 1.5 kg cukor

Az érett epret, megtisztítjuk, alaposan megmossuk és összedarabolva a lekvárfőző betétbe helyezzük.

2,5 óra múlva, adjunk hozzá 1,5 kg cukrot és keverjük bele a gyümölcsbe.

Ekkor ízlés szerint, lehetőségünk van lemerni kb. 1 liter mennyiségű eperlevet, ezáltal természetes módon, adalékanyagok hozzáadása nélkül gyorsabban sűrűsödik a lekvárunk.
A lemert ízletes eperlevet hasznosíthatjuk szörpként, 1 liter léhez 40 dkg cukor hozzáadásával gyorsan elkészíthetjük.

Lekvárunkat főzzük még egy órát, majd végezzünk kocsonyásodási próbát, kisebb tálkába hagyjuk kihűlni, ha megfelelőnek tarjuk az állagát, fejezzük be a főzést.

Az elkészült lekvárt befőzőtölcsérrel töltsük üvegekbe, légmentesen zárjuk le majd tegyük Befőzőautomatába
95 C°-on 35 percig dunsztoljuk.

Tipp:* Ebben az esetben, mivel 1-2 üveg szörpről van szó, a lekvárokkal együtt dunsztoljuk ki, így tartósítószer-mentesen hosszú időre eltárolhatjuk.

Mindenkor vegyük figyelembe a használati útmutatóban leírtakat.

 

Hasznos tanácsok a befőzés megkezdése előtt

A befőzések előtt érdemes a kamrát nagyon alaposan kitakarítani. Nézzük át üvegeinket, ha maradt még tavalyi befőtt vagy lekvár azok előre kerüljenek. Az üres üvegeket könnyebb mozgatni, töröljük át a polcokat, és ha szükséges cseréljük ki a stelázsipapírokat.

A receptek csak tájékoztató jellegűek, mindenki elkészítheti az automatában saját kedvelt receptjeit, amelyek hidegen készülnek csak a tartósítószert kell elhagyni.

A cukorbetegek számára mindegyik receptet mesterséges édesítőszerrel is elkészíthetjük!    Bővebben>>>

Ha úgy gondolja, hogy megosztaná másokkal kedvenc és különleges, kizárólag Befőzőautomatával készült receptjeit, küldje el címünkre és mi közzétesszük itt!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Recept neve (kötelező)

Hozzávalók (kötelező)

Recept leírása (kötelező)

Képfeltöltés - Kérjük minden esetben küldjön képet receptjéhez!