ECETES UBORKA
Hozzávalók:
- 6-8 cm-es uborka
- 1 l víz
- 1-2 dl ecet 10%-os
- 2 dkg só
- 4 dkg cukor
Elkészítés:
Az apró és hibátlan uborkákat alaposan megmossuk, az erre a célra rendszeresített kefével megsikáljuk. Az uborkákat szorosan egymás mellé állítjuk, tehetünk hozzá kaprot, meggyfalevelet akár tormát is.
Elkészítjük az ecetes levet, majd az üvegekbe töltjük. Légmentesen lezárjuk, majd a Befőzőautomatába helyezzük.
Weninger Befőzőautomatában 85°C-on 30 percig dunsztoljuk.
Fontos tudnivaló savanyúságok befőzése előtt:
A savanyúságok elrakásánál minden alapanyagot, nyersen, előfőzés nélkül helyezünk az üvegekbe. Kivétel ez alól a cékla, amit nem csak nyersen, de előfőzve is befőzhetünk.
A felöntő levet hidegen elkeverve, vagy összeforralás után lehűtve öntsük a zöldségekre, a fűszereket pedig üvegenként osszuk szét. A receptekben szereplő savanyúság léből érdemes kicsit többet készíteni, 1-2 üveg eltérés mindig lehet a leírtaktól. Fontos megízlelni is, mert ekkor még módosíthatunk az arányokon.