BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
HUFEURRON
(20) 38 48 000
(20) 38 48 000

ECETES UBORKA

Hozzávalók:

  • 6-8 cm-es uborka
  • 1 l víz
  • 1-2 dl ecet 10%-os
  • 2 dkg só
  • 4 dkg cukor

Elkészítés:

Az apró és hibátlan uborkákat alaposan megmossuk, az erre a célra rendszeresített kefével megsikáljuk. Az uborkákat szorosan egymás mellé állítjuk, tehetünk hozzá kaprot, meggyfalevelet akár tormát is.

Elkészítjük az ecetes levet, majd az üvegekbe töltjük. Légmentesen lezárjuk, majd a Befőzőautomatába helyezzük.

Weninger Befőzőautomatában 85°C-on 30 percig dunsztoljuk.

Ecetes uborka - 1. kép

Fontos tudnivaló savanyúságok befőzése előtt:

A savanyúságok elrakásánál minden alapanyagot, nyersen, előfőzés nélkül helyezünk az üvegekbe. Kivétel ez alól a cékla, amit nem csak nyersen, de előfőzve is befőzhetünk.

A felöntő levet hidegen elkeverve, vagy összeforralás után lehűtve öntsük a  zöldségekre, a fűszereket pedig üvegenként osszuk szét. A receptekben szereplő savanyúság léből érdemes kicsit többet készíteni, 1-2 üveg eltérés mindig lehet a  leírtaktól. Fontos megízlelni is, mert ekkor még módosíthatunk az arányokon.

Befőzés