Hozzávalók:

  • cseresznye
  • cukor

A cseresznyét alaposan megmossuk és lecsumázzuk, majd üvegekbe rakjuk. A gyümölcs tetejére szórjuk a cukrot, a 7,2 dl-es üvegekbe 2-4 evőkanállal. Hideg csapvízzel feltöltjük, légmentesen lezárjuk majd a lezárt üvegeket a Befőzőautomatába helyezzük. 80°C-on 30 percig dunsztoljuk.

Hasznos tanácsok a befőzés megkezdése előtt

A befőzések előtt érdemes a kamrát nagyon alaposan kitakarítani. Nézzük át üvegeinket, ha maradt még tavalyi befőtt vagy lekvár azok előre kerüljenek. Az üres üvegeket könnyebb mozgatni, töröljük át a polcokat, és ha szükséges cseréljük ki a stelázsipapírokat.

A receptek csak tájékoztató jellegűek, mindenki elkészítheti az automatában saját kedvelt receptjeit, amelyek hidegen készülnek csak a tartósítószert kell elhagyni.

A cukorbetegek számára mindegyik receptet mesterséges édesítőszerrel is elkészíthetjük!    Bővebben>>>

Ha úgy gondolja, hogy megosztaná másokkal kedvenc és különleges, kizárólag Befőzőautomatával készült receptjeit, küldje el címünkre és mi közzétesszük itt!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Recept neve (kötelező)

Hozzávalók (kötelező)

Recept leírása (kötelező)

Képfeltöltés - Kérjük minden esetben küldjön képet receptjéhez!