BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
HUFEURRON
(20) 38 48 000
(20) 38 48 000

CÉKLA SAVANYÚSÁG EGYSZERŰEN

Hozzávalók:

  • 4 kg cékla
  • 3 l víz
  • 30 dkg cukor
  • 3 dl 10%-os ecet
  • 3 tk. só (jód-mentes)

Fűszerek 720ml-es üvegekbe:

  • 1-2 db babérlevél
  • 1 db vékony szál torma
  • 1/4 kk fűszerkömény

Elkészítés:

A céklát megmossuk, meghámozzuk és 3-5 mm vastagságú karikákra vágjuk. Nyersen üvegekbe tesszük, adunk hozzá fűszerköményt, babérlevelet és egy vékony szál tormát.

A hozzávalókból elkészítjük a savanyúság levet  és hidegen felöntjük vele az üvegeket egy ujjnyi légrést hagyva. Légmentesen lezárjuk, majd a  Befőzőautomatában Kochen fokozaton 120 percig dunsztoljuk.

Mennyiség:

Ebből a mennyiségből, 11 db  720ml-es befőttesüveggel készíthetünk.

Cékla savanyúság egyszerűen - 1. kép

Fontos tudnivaló savanyúságok befőzése előtt:

A savanyúságok elrakásánál minden alapanyagot, nyersen, előfőzés nélkül helyezünk az üvegekbe. Kivétel ez alól a cékla, amit nem csak nyersen, de előfőzve is befőzhetünk - de a fenti receptben ettől eltekintettünk.

A felöntő levet hidegen elkeverve, vagy összeforralás után lehűtve öntsük a  zöldségekre, a fűszereket pedig üvegenként osszuk szét. A receptekben szereplő savanyúság léből érdemes kicsit többet készíteni, 1-2 üveg eltérés mindig lehet a  leírtaktól. Fontos megízlelni is, mert ekkor még módosíthatunk az arányokon.

KIEMELT AKCIÓINK:

Langyos Fuvallat!

101.450 HUF 93.980 HUF

Melengető Napsütés

99.450 HUF 91.980 HUF

Tavasz Tavasz Tavasz!

64.470 HUF 59.990 HUF

Tavaszi Kincsek!

141.960 HUF 125.970 HUF
Befőzés