BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
HUFEURRON
(20) 38 48 000
(20) 38 48 000

BARACKLEKVÁR

Hozzávalók:

  • 5 kg kajszibarack
  • 1,5 kg cukor

Előkészületek és elkészítés:

A friss, érett és hibátlan barackokat megmossuk, majd forró vízbe rakjuk 1-2 percre. Szűrőkanállal kiszedjük, majd lehúzzuk a héjukat és kiemeljük a magokat.

Vágjuk negyedekbe, majd tegyük a lekvárfőző betétbe. Állítsuk a hőfokszabályzót a legmagasabb fokozatra (Entsaften, digitálisnál: 100 ˘C) az időkapcsolót pedig a direkt állásba (Dauerbetrieb, digitálisnál: –).

Főzzük 3 órát, majd adjuk hozzá a cukrot és keverjük bele. Ekkor lehetőség van a gyümölcspépet turmixolni is, ha krémesebb homogénebb lekvárt szeretnénk.

Figyeljünk az automatára, 3 l forró vízzel töltsük után.

Folytassuk még a főzést kb. 1,5 órát, amíg megfelelő állagú lesz a lekvárunk, a gyümölcs húsa szét nem mállik, s kellően be nem sűrűsödik.

Mindig végezzünk kocsonyásodási próbát, kisebb mennyiséget hűtsünk le, így győződhetünk meg a lekvárunk valós állagáról és ízéről.

Amennyiben megfelelőnek találjuk, töltsük üvegekbe, légmentesen zárjuk le és a Befőzőautomatában 95 °C- on 35 percig dunsztoljuk.

Kevergetni nem kell, mert nem fog odaégni sem fröcskölni!

Ebből a mennyiségből 18 db 220 ml-es üveggel készíthetünk.

Baracklekvár - 1. kép
Befőzés