Hozzávalók:

  • 1 kg padlizsán
  • 2kg húsos pirospaprika /kaliforniai, pritamin, piros TV/
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olivaolaj
  • 1 ek 10%-os ecet
  • 3 tk asztali só
  • frissen őrölt tarkabors

A paprikákat megmossuk, kettévágjuk, majd kicsumázzuk, és a magokat eltávolítjuk. A padlizsánt szintén megmossuk, a zöld részét levágjuk, majd félbevágjuk. A zöldségeket előmelegített sütőbe rakjuk, és kb.50 perc alatt mindkét oldalukat megsütjük. Amennyiben lehetőségünk van, grillrácsra helyezve faszénen végezzük a sütést, így sokkal pikánsabb, füstösebb ízt kapunk.

A sütés végeztével a paprikát tegyük sütőzacskóba párolódni, így könnyebben eltávolíthatjuk a héját. A padlizsán héját kézzel húzzuk le, majd adjuk hozzá a paprikát és a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát. Ecettel,olajjal,sóval és borssal fűszerezzük és az egészet ízlés szerint botmixerrel turmixoljuk darabosra
Töltsük tisztára mosott üvegekbe és légmentesen csavaros tetővel zárjuk le.
A lezárt üvegeket tegyük a befőzőautomatába és 90 C°-on 30 percig dunsztoljuk.

Ebből a mennyiségből: kb. 7 db 220 ml-es üveggel készíthető.

Hasznos tanácsok a befőzés megkezdése előtt

A befőzések előtt érdemes a kamrát nagyon alaposan kitakarítani. Nézzük át üvegeinket, ha maradt még tavalyi befőtt vagy lekvár azok előre kerüljenek. Az üres üvegeket könnyebb mozgatni, töröljük át a polcokat, és ha szükséges cseréljük ki a stelázsipapírokat.

A receptek csak tájékoztató jellegűek, mindenki elkészítheti az automatában saját kedvelt receptjeit, amelyek hidegen készülnek csak a tartósítószert kell elhagyni.

A cukorbetegek számára mindegyik receptet mesterséges édesítőszerrel is elkészíthetjük!    Bővebben>>>

Ha úgy gondolja, hogy megosztaná másokkal kedvenc és különleges, kizárólag Befőzőautomatával készült receptjeit, küldje el címünkre és mi közzétesszük itt!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Recept neve (kötelező)

Hozzávalók (kötelező)

Recept leírása (kötelező)

Képfeltöltés - Kérjük minden esetben küldjön képet receptjéhez!